Ideile sunt ca prunele

Ideile sunt doar ganduri. Dar cum se face ca unii au orizontul mental mult mai extins decat altii si gandesc neconventional?

Creativ te nasti sau devii? Dupa parerea noastra oamenii creativi au capacitatea de a folosi lucrurile,  cunostintele, mediul din jurul lor pentru a face lucrurile ALTFEL. Nu doar artistii sunt creativi si nu doar in publicitate se aplica tehnicile creative.

Spre marele nostru nenoroc, traim intr-o societate in care se mai resimt toxinele sistemului comunist, iar sistemul de invatamant nu ne stimuleaza creativitatea.   Prin urmare, daca in copilarie multi dintre noi erau copii creativi pentru care elefantii puteau fi si rozi, crescand am devenit cuminti si foarte precauti in gandire si actiuni. De aici se trage teama de a ne expune ideile ca sa nu  rada cineva sau sa nu ni le fure ideile.

Unul dintre profesorii de facultate (cel mai creativ om pe care l-am intalnit vreodata) mi-a zis in cadrul cursului de tehnici creative ca “ideile sunt ca prunele, daca iei una din cos nu se observa”. Pe buna dreptate, expunerea ideilor creative genereaza altele mult mai ingenioase. Fiecare dintre noi poate fi o masina de idei creative pe care sa le aplice in viata personala si profesionala.

Limitele creativitatii se stabilesc intre ceea ce stii si ce consideri imposibil de realizat.

Va incurajam sa evitati rutina, sa pastrati in voi curiozitatea copiilor si sa faceti lucrurile in cel mai creativ mod cu putinta. Cel mai greu va fi sa gasiti inspiratia.

Unde o putem gasi?

  • in jocul copiilor si al  pasarilor
  • in filmele si spectacolele pe care le vedem, in expozitiile pe care le vizitam, in cartile pe care le citim, in muzica pe care o ascultam
  • in oamenii cu care ne petrecem timpul

Creativitatea este o competenta care merita a fi valorificata zilnic pentru a obtine rezultatele asteptate. Nu uitati ca ideile sunt ca prunele, iar viata este un brainstorming continuu- nu exista idei gresite sau corecte.

Mai jos v-am pregatit cateva imagini care sa va stimuleze creativitatea!

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s